In memoriam: Wim Versteeg

Op vrijdag 29 april ontvingen wij het bericht dat ons oud-lid Wim Versteeg t.g.v. zijn ziekte COPD, op 83 jarige leeftijd is overleden op dinsdag 26 april.

Het leven van Frater Wim Versteeg kenmerkte zich door zijn veelzijdigheid en in het bijzonder zijn maatschappelijke betrokkenheid. Allerhande functies heeft hij bekleed variërend van groepsleider op de voormalige ‘Leo-Stichting’ te Borculo, maar ook als leidingevende bij een opvanghuis voor verslaafden in de provincie Drenthe, het leiding geven als Overste van de congregatie ‘Fraters van Utrecht’, begeleider van jongeren bij het verzamelen van postzegels, schoolmaatschappelijk werker, en nog vele andere werkzaamheden.

Wim liet ook binnen de tafeltennissport zijn betrokkenheid zien. Alvorens hij lid werd van VIOS Tafeltennis had hij een eigen tafeltennisclub opgericht binnen de ‘Leo-Stichting’, waar jongeren wekelijks bij hem kwamen trainen. Ook hier liet hij zijn bevlogenheid zien, want er werd niet alleen over tafeltennis gesproken. De jongeren konden ‘rondom de tafel’ in Wim een vertrouwenspersoon vinden.

Ondergetekende is door Wim in de negentiger jaren meerdere jaren bestookt om vooral ook lid te worden van VIOS wat uiteindelijk ook geresulteerd heeft in mijn lidmaatschap. Ook ledenwerving behoorde dus tot zijn kwaliteiten.

Tijdens zijn lidmaatschap van VIOS heeft Wim ook de jeugd een periode training gegeven. Binnen maar ook buiten zijn eigen team, waarmee hij zijn wedstrijden speelde, wist hij iedereen passend aandacht te schenken, te betrekken en indien nodig een steuntje in de rug te geven. Dit is reden geweest om Wim in 2003 te benoemen tot Lid van Verdienste van TTV VIOS.

Na zijn afscheid is Wim in respectievelijk Arnhem en De Bilt gaan wonen alwaar hij zijn tafeltenniscarrière heeft voortgezet.  In verschillende verslagen, over 60 plus competities binnen de tafeltennisbond, wordt Wim veel genoemd als zijnde vaste deelnemer. Hij heeft zolang zijn gezondheid dit heeft toegelaten de tafeltennissport kunnen blijven beoefenen.

Met enige regelmaat komt zijn naam nu nog ,na zoveel jaren, weer voorbij in de gesprekken. Wim zal node gemist worden.