Tafeltennisvereniging VIOS Beltrum bestaat op 6 april vijftig jaar. Op 6 april 1973 sloot de club zich aan bij de Sportcentrale VIOS. De daadwerkelijke oprichting was begin maart 1973. De oprichters zijn Joop Arink, Jan Zeinstra en wijlen Anton Scharenborg. Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan wordt er leuke middag/avond georganiseerd voor alle leden en partners.

Bij de oprichting waren er ruim twintig senioren waarvan een redelijk groot gedeelte vrouwen. De eerste speelgelegenheid was de oude kantine van VIOS-voetbal. Hierna werd er verhuisd naar de kelder van dorpshuis de Wanne. Na de Wanne werden de balletjes geslagen in ‘Pand Harbers’ (nu Goudsmid Sarah Kobak). Toen de sporthal De Sonders gereed was in 1982 zijn de tafeltennissers direct daarnaartoe verkast en daar zitten ze tot op de dag van vandaag naar volle tevredenheid. Op het sportieve vlak speelt men met twee teams competitie (het eerste team in de vierde klasse en het tweede de team in de vijfde klasse). Prestatie is echter niet de eerste prioriteit, spelvreugde en het sociale contact is zeer belangrijk, zonder het presteren uit het oog te verliezen.

Eind vorig jaar is de vereniging opgestart met OldStars tafeltennis, overdag voor ouderen. Op de dinsdagmorgen is er een groep, die onder deskundige leiding op eigen niveau (vanaf 9.30 uur) een balletje slaat. Tafeltennis is een sport die niet aan een bepaalde leeftijd gebonden is. Er kunnen nog enkele personen mee doen. Wie het wat lijkt om (weer) eens een balletje te slaan is van harte welkom. Alleen de sportschoenen en sportieve kleding hoeven worden meegenomen, tafeltennisbatjes zijn in de sporthal aanwezig.

tafeltennisclinic met Bettine Vriesekoop
Walter Rouwhorst speelt tegen legende Bettine Vriesekoop tijdens een tafeltennis-clinic

Tafeltennisvereniging VIOS speelt in sporthal De Sonders in Beltrum. De leden komen uit Beltrum en omliggende plaatsen. VIOS biedt ruimte aan zowel de recreatieve als de prestatiegerichte tafeltennisser. Mensen die misschien wel eens een tafeltennisballetje hebben geslagen en wel (weer) eens achter een echte tafeltennistafel willen staan, kunnen terecht bij VIOS. Kom vrijblijvend op een maandagavond vanaf 19.30 uur of op een dinsdagmorgen vanaf 09.30 uur naar sporthal De Sonders in Beltrum. Tafeltennisbatjes zijn aanwezig.

Met een boeiende en inspirerende clinic van Bettine Vriesekoop op 8 november jl. hebben wij – TTV VIOS in Beltrum – succesvol “OldStars Tafeltennis” opgestart. Deze activiteit is speciaal opgezet voor 55-plussers die overdag zin en tijd hebben om sportief en vooral plezierig bezig te zijn met bewegen, nieuwe mensen te ontmoeten en dat alles onder deskundige begeleiding. We hebben nu een serie trainingen achter de rug, op de dinsdagmorgen van half tien tot half twaalf met een aantal enthousiaste deelnemers.


Wil je ook (weer) eens een tafeltennisballetje slaan? Ervaring is absoluut niet nodig en je mag ook gerust jonger zijn dan 55. Je bent van harte welkom op een dinsdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in Sporthal “De Sonders”. Tafeltennisbatjes zijn aanwezig. Je hoeft alleen zelf sportschoenen mee te nemen. Kom je liever ’s avonds, dan kan dat natuurlijk ook. Iedere maandagavond ben je van harte welkom om een keertje met ons mee te trainen.

Bij TTV VIOS is op 8 november jl. OldStars Tafeltennis succesvol opgestart met een clinic van Bettine Vriesekoop.
Er zijn nu een aantal reguliere trainingen achter de rug op de dinsdagmorgen van half tien tot half twaalf met een tiental enthousiaste deelnemers. OldStars tafeltennis is voor de groep 55-plussers die overdag tijd hebben om sportief en vooral prettig bezig te zijn met bewegen, nieuwe mensen te ontmoeten en dat alles onder deskundige begeleiding.
Wil je ook (weer) eens een tafeltennisballetje slaan? Ervaring is absoluut niet nodig. Je bent van harte welkom op een dinsdagmorgen van 9:30 tot 11.30 uur in sporthal “De Sonders” in Beltrum. Tafeltennisbatjes zijn aanwezig. Je hoeft alleen zelf sportschoenen mee te nemen.

2021 was een raar sportjaar met onderbrekingen ten gevolge van de Corona-epidemie. Daardoor was het er helemaal bij ingeschoten om het kampioenschap van VIOS 1 te vieren, dat promoveerde naar de derde klasse. Het team, bestaande uit Paul, Martijn, Wim H en invaller Wim F werd op 2 mei alsnog in de bloemen gezet, nou ja… Wim H kon niet aanwezig zijn, maar zijn boeket werd op 3 mei netjes afgeleverd op de camping in Vierhouten.

Heren, alsnog van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

In februari 1997 werd Wout van ’t Wel lid van VIOS Tafeltennis. Daarvoor speelde hij bij LTTC De Toekomst in Lochem. In de afgelopen 25 jaar speelde hij competitie in de 4de, 5de en 6de klasse. In 2004 werd Wout bestuurslid bij TTV VIOS en van 2006 tot 2022 vervulde hij de functie van Penningmeester. Naast het financiële gebeuren heeft hij tal van andere taken vervuld, o.a. het onderhouden van de website en het verzorgen van de PR voor de vereniging in de ViosWijzer en de regionale media.

Na het tafeltennissen kreeg Wout steeds meer last van zijn knieën. Hierdoor moest hij helaas stoppen met het actieve tafeltennissen. Gelukkig heeft hij met zijn hobby Geocaching een andere leuke bezigheid en houdt hij zijn conditie op pijl bij Total Fit in Ruurlo.

VIOS Tafeltennis is dankbaar voor alles wat Wout voor de club heeft gedaan. Tijdens de ALV op 2 mei hebben wij Wout daarom benoemd tot Lid van Verdienste. Van Voorzitter Walter Rouwhorst ontving Wout een mooie bos bloemen en een blijvende herinnering aan zijn 25-jarig jubileum.

Op vrijdag 29 april ontvingen wij het bericht dat ons oud-lid Wim Versteeg t.g.v. zijn ziekte COPD, op 83 jarige leeftijd is overleden op dinsdag 26 april.

Het leven van Frater Wim Versteeg kenmerkte zich door zijn veelzijdigheid en in het bijzonder zijn maatschappelijke betrokkenheid. Allerhande functies heeft hij bekleed variërend van groepsleider op de voormalige ‘Leo-Stichting’ te Borculo, maar ook als leidingevende bij een opvanghuis voor verslaafden in de provincie Drenthe, het leiding geven als Overste van de congregatie ‘Fraters van Utrecht’, begeleider van jongeren bij het verzamelen van postzegels, schoolmaatschappelijk werker, en nog vele andere werkzaamheden.

Wim liet ook binnen de tafeltennissport zijn betrokkenheid zien. Alvorens hij lid werd van VIOS Tafeltennis had hij een eigen tafeltennisclub opgericht binnen de ‘Leo-Stichting’, waar jongeren wekelijks bij hem kwamen trainen. Ook hier liet hij zijn bevlogenheid zien, want er werd niet alleen over tafeltennis gesproken. De jongeren konden ‘rondom de tafel’ in Wim een vertrouwenspersoon vinden.

Ondergetekende is door Wim in de negentiger jaren meerdere jaren bestookt om vooral ook lid te worden van VIOS wat uiteindelijk ook geresulteerd heeft in mijn lidmaatschap. Ook ledenwerving behoorde dus tot zijn kwaliteiten.

Tijdens zijn lidmaatschap van VIOS heeft Wim ook de jeugd een periode training gegeven. Binnen maar ook buiten zijn eigen team, waarmee hij zijn wedstrijden speelde, wist hij iedereen passend aandacht te schenken, te betrekken en indien nodig een steuntje in de rug te geven. Dit is reden geweest om Wim in 2003 te benoemen tot Lid van Verdienste van TTV VIOS.

Na zijn afscheid is Wim in respectievelijk Arnhem en De Bilt gaan wonen alwaar hij zijn tafeltenniscarrière heeft voortgezet.  In verschillende verslagen, over 60 plus competities binnen de tafeltennisbond, wordt Wim veel genoemd als zijnde vaste deelnemer. Hij heeft zolang zijn gezondheid dit heeft toegelaten de tafeltennissport kunnen blijven beoefenen.

Met enige regelmaat komt zijn naam nu nog ,na zoveel jaren, weer voorbij in de gesprekken. Wim zal node gemist worden.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van VIOS Tafeltennis op 14 maart 2018 is Walter Rouwhorst benoemd tot erelid van de vereniging. De tafeltennisclub gaf hiermee blijk van haar waardering voor de jarenlange inzet van Walter voor de vereniging, onder andere voor de vele jaren als bestuurslid in de functies van penningmeester en nu al weer lange tijd als voorzitter. Daarnaast heeft Walter zich ingezet als trainer en begeleider van de jeugd, als bardienstmedewerker en als afgevaardigde namens de tafeltennistak binnen de Sportfederantie van VIOS. Ook Martijn Koster werd in de bloemen gezet wegens zijn 40 jarig lidmaatschap van VIOS. Martijn werd tevens verrast met een waarderingsspeld voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid (penningmeester en voorzitter) en bardienstmedewerker in de kantine van Sporthal de Sonders.

Martijn Koster (links) en Walter Rouwhorst (rechts)

Wim Holt (rechts) kon niet aanwezig zijn op de ALV maar een dag later kreeg ook hij een mooie bos bloemen van bestuurslid Wout van ’t Wel (links), omdat Wim ook al weer 25 jaar lid is van TTV VIOS.

Na de zomervakantie is Tafeltennisvereniging VIOS weer begonnen aan een nieuw seizoen. De tafels zijn gepoetst en staan klaar voor onze leden uit Beltrum, Eibergen, Borculo, Ruurlo en Groenlo. Wij zouden het natuurlijk leuk vinden om nieuwe spelers te mogen begroeten en nodigen de inwoners van Berkelland uit om kennis te maken met tafeltennis. Wij spelen iedere maandag in het achterste zaaldeel van sporthal ‘de Sonders’ te Beltrum vanaf 19:30 uur. Onze leden zijn zowel actief op recreatief niveau, maar er zijn ook spelers die aan de Oostgelderse competitie deelnemen (4e tot 6e klasse). Er is een mix van dames en heren, waarbij de heren in de meerderheid zijn. Kom ook eens een balletje slaan tegen enkele van onze leden. Batjes en balletjes zijn voldoende aanwezig in de sporthal, wel dient men zelf een paar sportschoenen mee te brengen. Na afloop is er voldoende gelegenheid om gezellig na te praten in ‘de Spilsoos’.

Zowel het eerste als het tweede tafeltennisteam van VIOS uit Beltrum doen het naar wens in de poulewedstrijden van het Wiltschutbekertoernooi. Beide teams staan op dit moment bovenaan in de poules. VIOS 1 met 12 punten en VIOS 2 met 11 punten. Een verslag van de afgelopen speelronde, de tweede van drie poule-wedstrijden.

VIOS 1 moest het thuis opnemen tegen het team van Grol uit Groenlo. Wim Holt moest zijn meerdere erkennen in Roy Hieltjes. Paul Bergervoet en Martijn Koster wonnen vervolgens hun beide partijen tegen Patricia Hieltjes en Erik Bevers. Paul moest helaas ook Roy feliciteren en daarmee was de tussenstand 2 – 2. Martijn kwam in een zeer spannende partij tegen Roy in de vijfde set net wat beter uit en sloot de partij af met een 11 – 9 overwinning. De laatste partij eindigde ook in winst voor VIOS, waarmee de eindstand uitkwam op 7 – 2 voor VIOS 1. Een prima overwinning!

VIOS 2 moest eveneens thuis spelen en wel tegen Reflex uit Varsseveld. Wout van ’t Wel opende zijn wedstrijd met een overwinning op Sander Scheuter. Janwim Jacobs moest helaas buigen voor Guido Tank in een spannende vijfsetter. Daarna was er een bijzonder spannende vijfsetter van Wim Fennis tegen de lijstaanvoerder bij de persoonlijke resultaten in de vierde klasse Rob Janssen. De vijfde set eindigde na veel fouten, maar ook mooie rally’s van beide spelers in een 12 – 10 overwinning van Wim. Janwim had zijn dag niet en verloor ook zijn tweede partij tegen Sander. Wout won vervolgens ook van Rob in vier games, een knappe prestatie! De eindstand kwam uit op 5 – 4 voor VIOS 2.

Er is nog één wedstrijd te gaan voor beide teams en dan zit de poulefase er op. Een eerste plaats moet er voor beide teams in kunnen zitten. Wordt het een tweede plaats, dan hangt het af van het aantal behaalde punten of een team doorgaat naar de volgende ronde.