Tafeltennissers VIOS beginnen goed aan bekertoernooi

Afgelopen week traden twee teams van VIOS tafeltennis aan in de eerste wedstrijd om de Wiltschutbeker 2017.

Het toernooi ‘De Wiltschutbeker’, in de volksmond ook wel ‘De Wiltschut’, wordt al vele jaren gespeeld. Het is de organisatie niet bekend wanneer de Wiltschut voor het eerst is gespeeld. Via de oude wisselbeker hebben we wel kunnen achterhalen dat de Wiltschut in elk geval al bestaat sinds 1960, de winnaar toen was ‘Flying Bats’. Het toernooi staat bekend om haar gezelligheid en sportiviteit. Wanneer je deelnemers vraagt waarom zij meedoen met de Wiltschut, dan geeft men aan, dat het leuk is om het seizoen nog wat te verlengen, dat het zo gezellig is en dat je ook eens andere spelers tegenkomt. Aan dit toernooi nemen namelijk hele sterke spelers deel (1e e 2e divisie), maar ook spelers die uitkomen in lagere, regionale klassen. Afhankelijk van je licentie (sterkte) krijgen minder sterke spelers 2 tot maximaal 9 punten voorsprong. De sets gaan tot 11 punten (met 2 punten verschil) dus hele sterke spelers mogen bijna geen punten verspelen. In de eerste ronde worden 3 wedstrijden gespeeld in diverse poules. Daarna volgt het toernooi een knock-out systeem.

VIOS 1 trad dinsdag aan uit tegen Bit.nl 1 uit Ede. Het was met name voor Paul Bergervoet een “testcase”, na zijn operatie. Gelukkig won ook hij, net als teamgenoten Wim Holt en Martijn Koster de nodige partijen om uiteindelijk de overwinning binnen te halen. Van de negen enkelspelen (er wordt bij  Wiltschutbeker niet gedubbeld) wist VIOS 1 er vijf te winnen, zodat de wedstrijd met 5 – 4 werd gewonnen.

VIOS 2 mocht vrijdag aantreden tegen Kracht & Vriendschap 4 uit Renkum. Het team bestond uit Janwim Jacobs, Wout van ‘t Wel en Wim Fennis. Het werd een spannende strijd. Na vier partijen leidde VIOS met 3 – 1. Maar de tegenstanders (twee dames en een jongeman) gaven zich niet zo maar gewonnen. Op een gegeven moment was de stand 4 – 3 in het voordeel van VIOS en moest er nog hard worden geknokt om de laatste punten. Gelukkig wonnen Wim en Janwim de laatste partijen, beiden in vijf sets, zodat er toch nog een ruime overwinning uit de bus rolde: 6 – 3.